TORA

TORA

(Fotograf ikke oppgitt)
lørdag 10. juni
18.00–01.00
Sundsand
Lørdagsfestpass
650 ,- Kjøp

TORA skal sette standarden for lørdagen på InderøyFest.

Et av de mest lovende trønderske bandene er garantister for perfekt festivalstemning.
I fjor ga Flatanger-bandet ut sin andre kritikerroste EP, da under navnet Bad Influence. Den ble en umiddelbar hit, og føk rett inn på førsteplass på topplista i nettbutikken iTunes. – Vi er ekstremt stolte av plata, og vi har lagt mye arbeid i den. Vi vil at det skal låte kult, sa vokalist Tora Dahle Aagård den gang.

Soul-rock
TORA definerer seg selv som amerikansk soul-rock – et eget påfunn for å prøve å beskrive sin unike sjangermiks. –Jeg tror at folk som hører plata vår i sin helhet, vil si rockblues. Og det er nok riktig. Men vi gjør ting annerledes, og det er både soul og funk – og litt gospel på refrengene, sier Dahle Aagård. Hun mener at bandet nå har funnet sin sjanger – der de vil være. Det er dermed duket for en selvsikker forestilling på Sundsand under InderøyFest.

Kritikerrost
Bandet har allerede fått mye skryt og hedersbetegnelser i løpet av sin korte karriere. Det hele startet med kvalifikasjon til landsmønstringen i UKM i 2011. Året etter ble de nordtrønderske mestere i pop og rock, og senere sølvmedaljører i det trønderske mesterskapet. Siden har bandet turnert Trøndelag med stor suksess og flere festivaldeltakelser. I fjor var de finalister i den nasjonale Bandwagon-konkurransen.

Nytt medlem
I høst ble bandet utvidet med en ny gitarist. Andreas Dahle Aagård vil sørge for ekstra trøkk på InderøyFestscenen. Bandet består ellers av gitarist og vokalist Tora Dahle Aagård, bassist Isak Seltveit, korist og perkusjonist Guri Tranås og trommeslager Vetle Larsen Dahle. Fjorårets InderøyFestartist Julie Dahle Aagård blir med som gjesteartist på låta «Born Without Bones».

 

 

 

Meny