Sommerutstillingsåpning

Sommerutstillingsåpning

Foto: Lena Johnsen
lørdag 10. juni
12.00
Stuberg Ueno keramikk

I år er det 25 år siden kunstnerne Ragnhild Stuberg og Keisuke Ueno åpnet sitt galleri og keramiske verksted på Inderøy. Lørdag 10. juni åpnes deres sommerutstilling.

Stuberg og Ueno jobber begge med leire som materiale, men de jobber selvstendig med egne prosjekter og deres respektive uttrykk er særegne og lette å skille. Ueno er mest kjent for sine torsoer og Stuberg for sine store keramiske fat, krukker og mugger. Felles for de begge er bruken av glasur, som både i farge og tekstur bærer i seg det beste fra japansk glasurvitenskap i kombinasjon med Uenos innovative forskning.

Hagen setter rammen
Kunstnerparet møttes i Nederland, og flyttet etterhvert til Stubergs barndomshjem på Sandvollan, hvor de nå har verksted og galleri. De arbeider også periodevis i sitt atelier i Japan. Deres kunstneriske uttrykk blir skapt nettopp i dette dynamiske samspillet mellom det norske og det japanske. Under InderøyFest vil Stuberg og Ueno ha åpent galleri og deres egen hage blir rammen for utstillingen.
– Det er nærmest blitt en tradisjon å ha åpningen av vår sommerutstilling under InderøyFest, sier Ragnhild Stuberg og forteller at de begge ser frem til å vise frem sine verker i godt selskap og med musikalske innslag av Karianne Horn og Ole Lagestad under bjørketrærne (starter kl 13).

Meny